Zeven wethouders ondertekenden de Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten. Vlnr. de wethouders Rob Opdam (Heiloo), Leo Dickhoff (Heerhugowaard), Anke Vink (Uitgeest), Peter van Huissteden (Bergen), Pieter Dijkman (Alkmaar), Jasper Nieuwenhuizen (Langedijk) en Rob Schijf (Castricum)
Zeven wethouders ondertekenden de Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten. Vlnr. de wethouders Rob Opdam (Heiloo), Leo Dickhoff (Heerhugowaard), Anke Vink (Uitgeest), Peter van Huissteden (Bergen), Pieter Dijkman (Alkmaar), Jasper Nieuwenhuizen (Langedijk) en Rob Schijf (Castricum) (Foto: STiP Fotografie)
Heiloo

'Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten' is een feit!

HEILOO - Maandag 12 februari tekenden de wethouders Sport van de Regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) de 'Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten'. Een samenwerking waarmee deze gemeenten het belang van het stimuleren, organiseren en coördineren van het aangepast sporten op de voorgrond stellen. Het tekenmoment vond plaats tijdens de 'Unieke Winterspelen' in de Meent Bauerfeind in Alkmaar. Met de overeenkomst en de 'Unieke Winterspelen' willen de gemeenten laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Regio Alkmaar investeert in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. In 2016 heeft deze regio zich al aangesloten bij het Landelijk platform 'Uniek Sporten'. Sporten en bewegen dragen bij aan een gezonde leefstijl en geven de mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Daarom moet sporten en bewegen toegankelijk zijn voor iedere inwoner.

Voor Heiloo ondertekende wethouder Rob Opdam de overeenkomst. Voordat de ondertekening plaatsvond mochten alle wethouders een bobstart maken op de speciaal geplaatste baan. Onze wethouder nam graag plaats in de bobslee om eens een bobstart mee te maken. "Ik had wel een beetje moeite om in de bobslee te springen", aldus de wethouder. Maar hij vond het een leuke ervaring en samen met collega-wethouder Peter van Huissteden (Bergen) heeft hij de snelste tijd neergezet.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Meer berichten