Wethouder Opdam bij de leerlingen in de klas.
Wethouder Opdam bij de leerlingen in de klas. (Foto: aangeleverd)
Heiloo

Paulusschool en gemeente Heiloo 'houden het schoon'

HEILOO - De BUCH-gemeentes besteden dit jaar veel aandacht aan zwerfafval. In dat kader kregen alle basisscholen een 'Hou 't Schoon-5-minuten-doosje' met informatieve, actieve en creatieve spelletjes rondom zwerfafval.

Omdat er traditioneel in de kerstvakantie veel zwerfvuil ontstaat bij het afsteken van vuurwerk, kwam wethouder Opdam op de eerste schooldag van 2018 op bezoek bij de Paulusschool in Heiloo. Het doel was om samen te zorgen voor een mooie en opgeruimde leefomgeving.

's Ochtends verzamelden de kinderen al het zwerfafval op het plein en in Wijkpark Ypestein. Er werd van alles gevonden: uiteraard veel vuurwerkafval, maar ook voedselverpakkingen en zelfs een kapotte fiets. In groep 3-4 ging wethouder Opdam vervolgens met de kinderen in gesprek over het afval. Hoe kun je voorkomen dat er afval op straat terechtkomt, hoe kun je er samen voor zorgen dat het neergegooide afval weer netjes wordt opgeruimd en hoe kun je afval het beste scheiden? Het verzamelde afval werd gewogen en vervolgens weggegooid. Al met al een mooie en opgeruimde start van 2018!

Meer berichten