Afbeelding

Spoor van vermiste Michael in omgeving Heiloo

3 dec, 04:04 Algemeen Heiloo

Michael Haver wordt al sinds 20 november vermist. De zoekactie heeft zich verplaatst van Castricum naar Alkmaar en nu naar Heiloo. 

Op vrijdag 1 december is in de loop van de middag een serieuze tip binnengekomen. Iemand heeft Michael Haver zien lopen langs het Noordhollandsch Kanaal langs industriegebied Boekelermeer. De politie is toen direct een zoekactie gestart, en heeft een helikopter ingezet, maar helaas zonder resultaat.

Aangezien het ging om een recente tip en een nieuw zoekgebied, is er direct actie ondernomen. Men is met meerdere mensen en drie zogenaamde 'Mantrailhonden' gaan zoeken. De honden hebben aan een ongewassen kledingstuk van Michael geroken, die beschikbaar was gesteld door de familie van Michael, en hebben het spoor van Michael opgepakt. Zijn spoor is kilometers lang gevolgd, maar eindigde helaas zonder resultaat in de omgeving van Heiloo.

Het is nu wachten op nieuwe aanwijzingen om verder te kunnen zoeken. Alles is paraat: gedragen kleding van Michael, extra Mantrailhonden en begeleiders zijn alvast gemobiliseerd. Zodra er nieuwe tips binnenkomen die slechts enkele uren oud zijn, dan wordt er opnieuw gezocht.

Linda Haver heeft op haar Facebookpagina laten weten dankbaar te zijn dat het team met de honden van ver kwam om te helpen zoeken in de kou.

Kijk voor meer informatie over de zoektocht, Mantrailhonden en een video met uitleg over de werkwijze van de honden op http://zoekjemee.nl/mantrailhonden-zoeken-vermiste-michael-haver/

Zie ook: Familie vermiste Michael Haver doet emotionele oproep op Facebook en Urgente vermissing Castricum voor meer informatie over de vermissing.

Bron: www.zoekjemee.nl

Foto: Linda Haver op Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief