Het was een informatieve en gezellige bijeenkomst in de Witte Kerk
Het was een informatieve en gezellige bijeenkomst in de Witte Kerk Foto: STiP Fotografie

Grote opkomst bij bijeenkomst nieuwe inwoners

Algemeen Heiloo

HEILOO – Woensdagavond 8 november organiseerde de gemeente Heiloo een bijeenkomst voor nieuwe inwoners van Heiloo. Ongeveer 150 personen hadden zich daarvoor aangemeld.

Vanaf 19.30 uur liep de Witte Kerk vol met nieuwe inwoners (ingeschreven tussen juni 2016 en augustus 2017) voor de kennismakingsbijeenkomst. Na de ontvangst met koffie/thee en petit four volgde de presentatie van het college de gemeentesecretaris. De nieuwe inwoners maakten op deze manier kennis met de burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris.

Onder de nieuwe inwoners zijn mensen die ooit in Heiloo gewoond hebben en nu weer terug zijn gekomen. Mevrouw Spits (76 jaar) is daar één van. Na jaren samen met haar man in Hoorn te hebben gewoond is zij terug in Heiloo. Inmiddels is haar man overleden en door ziekte kon mevrouw niet meer op zichzelf wonen. Vanuit Hoorn is zij naar Bergen verhuisd maar daar voelde zij zich niet helemaal thuis. Nu woont zij in een prachtig appartement in De Loet en is blij weer terug te zijn in het oude vertrouwde Heiloo. Bij de bijeenkomst zijn ook mensen uit Eritrea. Via de AZC's Ter Apel, Arnhem en Den Helder zijn zij in Heiloo terecht gekomen. Inmiddels hebben zij een huis toegewezen gekregen en genieten van de hartelijkheid van de mensen in Heiloo en van de rust in ons dorp. Er zijn ook mensen die vanuit Alkmaar ons dorp weten te vinden. Margreet de Boer (46 jaar) is met haar twee kinderen van elf en zeven jaar neergestreken in ons dorp. In Alkmaar woonde zij in een wijk met jonge gezinnen. Daar gingen de gordijnen 's avonds snel dicht en zag ze niemand meer. Contact tussen de buren onderling was er nauwelijks. Nu woont zij met haar twee kinderen in een buurt met wat oudere mensen. De sociale controle en de hartelijkheid valt haar op. Hier kan zij, indien nodig, op de buren terugvallen als zij plotseling oppas nodig heeft voor de kinderen. Vaak staan de buren open voor een praatje. Haar directe buren ziet ze vaak even in de achtertuin. "Ik geniet van af en toe een praatje over de heg met mijn buren. Vorige week had ik een bakje spaghetti over, dat ging over de heg naar de buurman", aldus Margreet.

Na de presentatie door het college en de gemeentesecretaris konden de aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje kraampjes bezoeken van onder andere de brandweer en de gemeente. Tevens was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan burgemeester, wethouders, gemeentesecretaris en gemeenteambtenaren.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant