Herfsttinten in de Noorderneg.
Herfsttinten in de Noorderneg. Aangeleverde foto

Natuurwandeling Noorderneg Heiloo

Algemeen Heiloo

HEILOO - Zondag 29 oktober is er weer een extra IVN-natuurwandeling in het recreatiegebied Noorderneg, aan de westkant van Heiloo. 

Vroeger was het een deel van een ruime strandvlakte, tussen de strandwal van Heiloo en de duinen bij Egmond. Een jaar of dertig geleden is daar een park 'overheen gelegd', maar sporen van die strandvlakte zijn nog wel te zien. We kijken hoe het park er in de herfst bijligt: hoe de bladeren aan de bomen en struiken verkleuren en afvallen, de kruiden langs de paden afsterven of juist al weer groen worden als voorbereiding op de lente, en ook treffen we nog wat paddenstoelen aan. Op de grote plas dobberen verschillende soorten eenden en in of rond de struiken zijn mogelijk al echte wintervogels zoals koperwieken te zien of te horen.

De wandelaars starten om 10.00 uur op de parkeerplaats bij zwembad het Baafje, aan de Omloop in Heiloo. De excursie duurt ongeveer twee uur. Aangelijnde honden mogen mee. Stevig schoeisel wordt aanbevolen vanwege hobbelige gedeeltes en warme en winddichte kleding komt vast ook van pas. Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar hanneke@ivnnkl.nl of bellen via 072 - 5337601. Zie ook www.ivn.nl/nkl/

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant