Uilenballen
Uilenballen

Uilenballen pluizen voor onderzoek

Algemeen Heiloo

HEILOO - Soep eten en dan uilenballen pluizen in het kantoor van Landschap Noord-Holland. Het is al een leuke traditie geworden.

Het Landschap doet voor de provincie Noord-Holland onderzoek naar het voorkomen van de noordse woelmuis en andere muizen in Noord-Holland. Daarvoor worden duizenden uilenballen uitgeplozen. Op donderdagavond 13 april is iedereen, jong en oud, welkom om mee te helpen.

Het inventariseren van noordse woelmuizen in het veld is een erg tijdrovende bezigheid. Maar er is een veel slimmere mogelijkheid: de muizen laten vangen door kerkuilen! Als je hun uilenballen verzamelt, uitpluist en de schedeltjes op naam brengt, ontstaat er een goed beeld van de plaatselijke zoogdierenfauna. En weet je of er noordse woelmuizen voorkomen. De verzamelde gegevens kan de provincie Noord-Holland onder andere gebruiken voor het natuurbeleid.

De avond is op 13 april van 18.00 tot circa 21.00 uur in het kantoor in Heiloo, Rechte Hondsbosschelaan 24a in Heiloo. Voor de pluizers is er soep met brood, koffie, thee, frisdrank. Het is handig om een oude tandenborstel mee te nemen en eventueel een eigen loep en pincet. Na afloop is er een vleermuizen- of bosuilenexcursie in het Heilooërbos. Aanmelden is verplicht en kan via www.gaatumee.nl.

Kijk op www.uilenballenpluizen.nl voor meer informatie.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant