Bedrijf Belicht

Bosman Hairfashion Passie voor het vak

HEILOO - Al tien jaar inmiddels biedt Bosman Hairfashion zijn kappersdiensten aan op de Stationsweg in Heiloo. In de prachtige, eigentijds ingerichte zaak wordt deze dagen met een extra feestelijk tintje stilgestaan bij die mijlpaal. Ook weer niet al te lang, want de meeste aandacht gaat er vanzelfsprekend uit naar de klant.

Iedereen kan dagelijks met haar of zijn haarwensen terecht bij Bosman Hairfashion, laat eigenaar Bas Bosman weten. Doordat hij afkomstig is uit een kappersfamilie zit het knippen hem letterlijk in het bloed. Al vroeg kreeg hij de fijne kneepjes van het vak mee. Later volgde hij een vakopleiding en ging zelfs naar Engeland, om daar kwalitatief hoog aangeschreven trainingen te volgen bij een gerenommeerd opleidingsinstituut. "Dat is echt de hoge school, waarop je diverse kappersvaardigheden zijn te perfectioneren. Zo gaat onze jongste collega later deze maand daar ook naartoe."

Meedenken
De kapster in kwestie is geen leerling, want daar werkt Bosman Hairfashion bewust niet mee. "Wij gaan continu voor het kwalitatief hoogst haalbare, met een gedegen persoonlijk advies", vervolgt Bas Bosman. "Naast te luisteren naar wat iemand wenst, is het zaak om creatief mee te denken en samen vast te stellen wat bij diegene past qua stijl en kleur. Haarmode is nou eenmaal voortdurend aan snel wijzigende trends onderhevig, dus belangrijk daarbij is om altijd met de klant te overleggen wat wel of niet staat bij iemands gezicht en uitstraling."

Persoonlijke aandacht
Zodoende zorgen ze bij Bosman Hairfashion met alle toewijding en vakkennis voor het juiste kapsel bij het juiste gezicht. Of het nou een periodieke knipbeurt of complete verandering van haardracht betreft; iedereen krijgt evenveel aandacht. "Een boblijn, laagjes accenten, asymmetrisch, steil, rond of volle krullen… het kan allemaal. Maar wie zit er op je stoel, wat past bij het gezicht en wat wil iemand precies? Dat vraagt om persoonlijke aandacht en daarin willen wij ons ook onderscheiden. Eerlijk zijn naar je klant hoort daar ook bij. Met een oprechte mening is de klant meer gebaat dan simpel doen wat gevraagd wordt. Als je iemand met een ongelukkig gezicht de deur uit laat gaan, ben je naar mijn idee niet goed bezig met je vak", aldus Bas Bosman.

Vakkundig advies
Bosman Hairfashion werkt op afspraak en beschikt over parkeergelegenheid voor de deur. Naast alle denkbare wensen qua haardracht kan de klant er terecht voor een uitgebreide lijn van professionele haarverzorgingsproducten. Het enthousiaste, creatieve team staat paraat met vakkundig advies.

Stationsweg 98, 1852 LN, Heiloo. Info: tel. 072-5336003, www.bosmanhairfashion.nl

Tekst: Arjan Hoogvorst

Meer berichten