Een dansende burgemeester
Foto: Marieke Ooijevaar
Een dansende burgemeester Foto: Marieke Ooijevaar

Dansende burgemeester tijdens opening Kinderboekenweek

Cultuur Heiloo

Burgemeester Hans Romeijn opende woensdagmiddag tijdens een heuse feestmiddag in de bibliotheek Heiloo de Kinderboekenweek.

Na binnenkomst van veel ouders en kinderen, maakte de burgemeester de winnaars bekend van de gedichtenwedstrijd en de kleurplaten-wedstrijd die speciaal voor de Kinderboekenweek in het leven waren geroepen. De burgemeester complimenteerde Aurora, Fanna en Indira met hun winnende gedichten over hun opa en/of oma. Aurora en Indira lazen hun teksten voor. Michelle, Stella en Piet wonnen de kleurplatenwedstrijd. Hans Romeijn schonk de jonge winnaars een boekenbon en een dinerbon. De gelukkigen mogen vrijdag in ontmoetingscentrum Het Trefpunt een hapje mee-eten met ouderen, een bijeenkomst georganiseerd door Stichting Welzijn Heiloo. Ook mogen ze daar hun gedichten voordragen. 

Het thema van de Kinderboekenweek 'Voor altijd jong' kwam tijdens het openingsfeest goed naar voren. Zeker toen de muziek klonk en de kinderen onder leiding van Mena Leila van Muziek- en Dansschool Heiloo naar hartenlust dansten, samen met de burgemeester. Daarna ging Hans Romeijn nog even op de foto met diverse kinderen en gingen de jonge Heilooenaren aan de slag met bijvoorbeeld pokemon tekenen, oud-Hollandse spelletjes spelen, oude kinderliedjes zingen, schaken en knutselen. Ook lieten kinderen zich schminken en kregen ze dansles. Dit alles onder het genot van limonade en zoethout.

De organisatie van de feestmiddag was in handen van de bibliotheek Heiloo, Stichting Welzijn Heiloo, de muziek- en dansschool Heiloo en Bruna.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Prijswinnaars Aurora en Piet met de burgemeester
Foto: Agnes Hoogendonk

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant