Afbeelding

'Molen terug in volle glorie'

Algemeen Heiloo

EGMOND AAN DEN HOEF - "We willen de molen in volle glorie herstellen. Daarom gaan we de molen volledig restaureren", vertelt eigenaar Wim Göbel van de Koffiemolen langs de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef.

De ondernemer richt zich niet uitsluitend op de molen, die na de restauratie weer horecagelegenheid en koffiebranderij is. Hij liet onlangs achter de molen vier van de negentien te bouwen recreatiewoningen plaatsen. "We verkopen deze aan particulieren en beleggers. Daarnaast maakte Landschap Noord-Holland een ontwerp voor het terrein. Tussen de woningen komen duinen met duinvegetatie en een poel met een rietkraag waarin duinrellen stromen. Het gras rondom de molen gaat plaatsmaken voor de originele begroeiing zoals te zien is op oude foto's."

De provincie Noord-Holland financierde 105.000 euro ten behoeve van de renovatie van de molen. Omdat de totale opknapbeurt ongeveer 450.000 euro kost, is nog veel geld nodig, laat Wim weten. Volgens de ondernemer is de belangrijkste motivatie hiervoor glashelder: "De molen hoort hier gewoon te staan en verdient het in oude staat te worden teruggebracht. We hopen in juli of augustus de molen te heropenen voor het publiek"

Lees morgen meer in Uitkijkpost.

Tekst: EJV Mediaproducties/ Evert Visser

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant