Afbeelding

Aart Slegh (86) traint nog iedere week

Sport Heiloo

HEILOO – Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op 86-jarige leeftijd nog elke week sporten en aan hun conditie werken. Aart Slegh uit Heiloo is een van de uitzonderingen. Al 33 jaar doet hij elke donderdagavond mee aan de conditietraining in de gymzaal van het PCC aan de Dors.

Aart Slegh hield altijd al van sport. Vroeger deed hij aan voetbal, volleybal en judo. En nog steeds vindt hij het leuk om aan sport te doen. ,,Ik vind het belangrijk om te bewegen en fit te blijven", vertelt Aart. ,,En hij doet nog steeds voor de volle honderd procent mee", voegt trainer Bernard Mosch eraan toe. Samen met de rest van de leden van de conditietraining werd Aart Slegh halverwege december in het zonnetje gezet. Namens de hele groep kreeg hij een cadeau en werd hij door Bernard Mosch toegesproken.

De groep bestaat alleen uit mannen. ,,In het verleden heeft een enkele keer wel eens een vrouw meegedaan mar het is eigenlijk echt een mannenclubje", vertelt Aart. Of hij trots is op zijn prestatie? ,,Soms denk ik, verdorie ik ben oud en doe het nog steeds", zegt Aart. ,,Maar meestal denk ik er nooit zo over na." 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant