BUCH

BUCH versmelting ingeluid met ontbijt

Gisteravond hebben de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo hun colleges toestemming gegeven om een gemeenschappelijke regeling aan te gaan. Dat betekent dat de colleges vanaf nu gaan werken aan de inrichting van één gedeelde ambtelijke organisatie. De nieuwe organisatie moet op 1 januari 2017 staan. De ambtelijke organisaties smelten dan wel samen tot één, dat geldt niet voor de gemeenten. De vier gemeenten blijven gewoon zelfstandig met daarbij alle ruimte voor eigen lokale kleur. In elke gemeente blijft ook een eigen loket.

Vandaag startten de 4 gemeenten samen de dag met een ontbijt in cultureel centrum De Strandwal, waarvoor de medewerkers waren uitgenodigd.

"We gaan samen om onszelf te blijven. Eén robuuste verbinding, één ambtelijke organisatie, vier mooie eigen gemeenten met prachtige dorpskernen. Vanaf nu werken we aan de inrichting, ongetwijfeld met vallen en opstaan, maar in de overtuiging dat we samen sterker staan'",  aldus voorzitter van de stuurgroep Toon Mans (burgemeester Castricum).

Foto: Wil Spaanderman

Meer berichten