Jeffrey Kleibroek (Speler van het Toernooi in 2013) in actie tijdens het HZV Kersttoernooi 2014.
Jeffrey Kleibroek (Speler van het Toernooi in 2013) in actie tijdens het HZV Kersttoernooi 2014. Foto Wouter Jager

HZV Kersttoernooi; een sportieve kersttraditie

Algemeen

HEILOO - Op tweede Kerstdag werd de alweer 32e editie gespeeld van het prachtige Kerstoernooi van HZV Het Vennewater. Hele families (en opbloeiende liefdes) zijn al die jaren (en nog steeds) getuigen van dit fenomeen in zaalvoetbalkringen, dat jaarlijks wordt gespeeld onder de zorgzame vleugels van de familie De Wit in sporthal Het Vennewater.

Op een dag als deze is iedereen winnaar, van spelers, scheidsrechters tot supporters en alles wat daarmee samenhangt. Omdat het sportief en gezellig is en – juist omdat vrijwel iedereen elkaar kent en graag van elkaar wil winnen – hele leuke wedstrijden biedt.

Gevoetbald werd er door de traditionele teams, waaronder gastheer HZV met twee teams, Gouwe Ouwen in een knalgele outfit en de sportieve deelname van FC Crossmania. White Stones kwam voor het eerst met alleen het eerste team, maar de leegkomende plek werd graag ingenomen door het Beach Soccer team, ook uit Egmond.

Vooraf werd HZV door de insiders als favoriet gezien; toch liet het paradepaardje zich het kaas van het brood eten in een flitsend duel tegen de geroutineerde Gouwe Ouwen. Ook mooi om te zien was de broederstrijd tussen de White Stones en Beach Soccer. Een mooi Egmonds onderonsje.

In de finale verdedigde White Stones de wisselbeker en wist deze ook te behouden. Het winnende doelpunt werd gemaakt door de pas 16-jarige Tom Groot. De verliezende finalist Gouwe Ouwen werd toch ook een beetje winnaar; met Niels Kok in hun midden, die werd gekozen tot 'Speler van het Toernooi'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief