Zondag was de derby HSV Limmen.

HSV vecht zich knap terug in derby tegen Limmen

Sport

HEILOO - Na een indrukwekkende huldiging van het HSV G-team, zagen het publiek een beter spelend Limmen in de eerste helft een verdiende 0 – 1 voorsprong nemen.

Dit gebeurde al in de vierde minuut waarin Jim Ruiter de koele afmaker was na een vloeiende combinatie door de defensie van HSV. Het spel werd in een hoog tempo uitgevoerd, maar dat ging ten koste van de zuiverheid, vooral aan HSV-zijde. De rood-gelen creëerden slechts één mogelijkheid, maar uit een corner kopte Jesper de Vré over. Limmen bleef gevaarlijker, maar wist toch niet te scoren. Na de thee kwam een feller HSV uit de kleedkamer en na een kwartier werd een kopbal van Jesper van de lijn gehaald en een actie van diezelfde speler werd met een schot dat net naast ging, besloten. De druk op het doel van de zuiderburen werd groter, mede door het inzetten van Marc Baars en Nick Sombroek. In de 65ste minuut werd een prima combinatie van Limmen door een katachtige reactie van Indy Klamer ongedaan gemaakt en toen in de 82ste minuut een vrije trap werd gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter Smit, plaatste Lennart Nobbe de bal door de muur in het net: 1 – 1. 5 Minuten later kopte de heel goed spelende Teun Kops de bal net via de lat over, maar in de volgende aanval kwam een prima voorzet van Ruben Bugter bij Jesper en deze scoorde heel beheerst de winnende 2 – 1 in de touwen.