Afbeelding

Scheidsrechter mishandeld bij De Terriërs in Heiloo

Algemeen Sport

Tijdens de wedstrijd tussen De Terriërs JB1 en Xenios JB1, afgelopen weekende in Heiloo, werd de scheidsrechter belaagd door een speler van Xenios.

De agressieveling was het niet eens met een beslissing van de arbiter om een doelpunt af te keuren. Samen met de rest van zijn team en de supporters ging hij volledig door het lint.

De jeugdspeler kreeg vervolgens een rode kaart en besloot daarop de scheidsrechter hard in zijn kruis te schoppen. Bizar genoeg werd deze misdraging nog toegejuicht ook door de toeschouwende ouders van Xenios. "Dat verdien je als je zo slecht fluit," zou er gezegd zijn. Ook de coach zou zich misdragen hebben.

Het slachtoffer van de mishandeling is naar het ziekenhuis gebracht en heeft aangifte gedaan. Ook de hockeybond KNHB is op de hoogte gebracht. "Wij hebben met beide verenigingen gesproken en ook mails ontvangen van getuigen", zo meldt een woordvoerder. "Wij gaan deze zaak maandagmiddag bespreken en er zal een onderzoek worden gedaan. De straf ligt dan bij de tuchtcommissie."

Volgens voorzitter Wytze van der Meer van De Terriërs was er sprake van een 'zeer kwalijk' incident. "Ik heb de voorzitter van Xenios meteen gebeld zaterdag. En nu wacht ik op reactie van de hockeybond. Ik hoop dat dit snel komt, want wat er gebeurd is is zeer kwalijk."

Voorzitter Titia Frijlink van Xenios heeft nog niet gereageerd. Ze wil het voorval eerst intern bespreken met de betrokkenen en de hockeybond.

Bron: Telegraaf.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant