De voorstelling van Donna Musica is een spannende en speelse manier om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek.
De voorstelling van Donna Musica is een spannende en speelse manier om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek. Foto: aangeleverd

Donna Musica speelt en vertelt Peter en de Moldau

18 aug, 10:00 Cultuur

HEILOO - Strijkduo Donna Musica, pianist Hendrik- Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal uit Heiloo staan dit jaar met een bijzondere familievoorstelling op het festival 'Willibrordus draait door' in Heiloo.

Peter en de Moldau is een concertvertelling voor jong en oud dat om 2 beroemde muziekstukken draait; Peter en de Wolf van Prokovjev en de Moldau van Smetana. Naast het bestaande verhaal van Peter en de Wolf bedacht Carien van Opstal een verhaal bij de Moldau, gebaseerd op een oude volksvertelling. De muziek is bewerkt voor piano,viool,cello en verteller. Een spannende en speelse manier om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek maar ook volwassenen zullen er veel plezier aan beleven.

De gratis toegankelijke voorstelling is te zien en te beleven op het Willibrordusfestival in de Binnentuin. Voor tijden kijk op www.donnamusica.nl of www.willibrordusdraaitdoor.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief