Foto: aangeleverd

Media Ukkie Dagen: van speen tot game

  Cultuur

HEILOO - De Media Ukkie Dagen komen er weer aan! Van 29 maart tot en met 5 april staat alles in het teken van media voor de allerkleinsten, met als thema dit jaar: van speen tot game. Speciaal vanwege de Media Ukkie Dagen organiseert Bibliotheek Heiloo leuke activiteiten:

Robotspeeldag
30 maart, 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens de jubileumdag van de speelotheek, speelt ons nieuwste speelgoed een belangrijke rol. Ouders en kinderen kunnen samen aan de slag met Ozobotjes, Dash en Dot en andere robotjes. Of leer de basisbeginselen van het programmeren met onze programmeermatten – wie is de robot en wie de programmeur?

Voorlezen met Augmented Reality
Tijdens het voorleesfeestje van 3 april om 14.30 uur lezen we het boek 'De avonturen van Max'. Max is net verhuisd en is tijdens de verhuizing zijn doos met knuffels kwijtgeraakt. Hij gaat op zoek en komt tijdens zijn avontuur van alles tegen. Met de bijbehorende app ARmazing laten we de illustraties in het boek tot leven komen. Na het voorlezen maken we een kleurplaat en wekken we die tot leven met een app. Vanaf 4 jaar.

Meer berichten