De zomer staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun vakantieplannen aan het maken zijn. Wil je dit jaar iets nieuws doen in de zomervakantie? Ga dan op een huttentocht!
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun vakantieplannen aan het maken zijn. Wil je dit jaar iets nieuws doen in de zomervakantie? Ga dan op een huttentocht! Foto: Pexels

Op huttentocht deze vakantie? Dit zijn 4 tips om alles goed geregeld te hebben

Nieuws

HEILOO - De zomer staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen hun vakantieplannen aan het maken zijn. Wil je dit jaar iets nieuws doen in de zomervakantie? Ga dan op een huttentocht! Een huttentocht is een populaire vakantie voor mensen die er even tussen uit willen gaan en de prachtige natuur van de bergen willen verkennen. Of je nu kiest voor een huttentocht in Oostenrijk, Zwitserland of een ander bergachtig gebied, het is wel belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. In dit artikel delen we daarom 4 tips om ervoor te zorgen dat jouw huttentocht een onvergetelijke ervaring wordt.

Kies de juiste route en accommodaties

De eerste stap is natuurlijk het plannen van de huttentocht. In Europa zijn talloze huttentochten te vinden in verschillende landen. Iedere tocht heeft elk zijn eigen unieke charme en moeilijkheidsgraad waardoor er altijd wel iets is dat bij je past. Als je bijvoorbeeld kiest voor een huttentocht oostenrijk, heb je de keuze uit routes door de prachtige Alpen met adembenemende uitzichten. Kijk goed naar verschillende routes en accommodaties die passen bij jouw behoeftes.

Pak slim in

Tijdens een huttentocht ben je een aantal dagen onderweg en heb je alleen datgene bij je wat je kunt dragen en echt nodig hebt. Het is daarom belangrijk om slim in te pakken en alleen de dingen mee te nemen die je echt nodig hebt. Denk aan goede wandelschoenen, kleding die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden, een slaapzak, een EHBO-kit en voldoende eten en drinken. Misschien is het ook slim om een kaart en een kompas mee te nemen voor het geval dat je verdwaalt. 

Train vooraf

Een huttentocht kan fysiek en mentaal uitdagend zijn, vooral als je lange afstanden moet afleggen en veel hoogtemeters moet maken. Het is daarom belangrijk om jezelf goed voor te bereiden door alvast wat te trainen. Loop regelmatig in je bergschoenen een rondje om je conditie op te bouwen en te wennen aan het dragen van een zware rugzak. Zo voorkom je blessures en kun je straks meer genieten van je huttentocht.

Reserveer op tijd

Huttentochten zijn populair in de zomermaanden en de accommodaties kunnen snel volgeboekt raken. Het is daarom slim om je huttentocht ruim van tevoren te plannen en de accommodaties op tijd te reserveren. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan tijdens de wandeling. Daarnaast is het ook handig om te informeren naar de eetmogelijkheden in de hutten, zodat je weet of je zelf eten moet meenemen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant