Een werk van Ben Lammers.
Een werk van Ben Lammers. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe tentoonstelling in De Kapberg

  Cultuur

EGMOND AAN DEN HOEF - De Kapberg heeft een programma samengesteld voor het nieuwe jaar. Er is begonnen met een tentoonstelling van het werk van Frits de Nooijer en een kunstzinnige activiteit van Kees Oosterbaan. Vanaf 18 januari wordt het werk van Cees Broersen, Ben Lammers, Theo Ponsioen en Mireille Ponsioen geëxposeerd in de galerie.

Het meeste werk van Cees Broersen is van recente datum en nog nooit tentoongesteld. Egmond en omgeving biedt hem genoeg onderwerpen om mee aan de slag te gaan. Hij exposeert gouaches en aquarellen van de duinen, de bollenvelden en Amsterdam.

Ben Lammers is evenals Cees oud-medewerker van de Kapberg en net als Cees en Theo in het onderwijs werkzaam geweest. Hij is een liefhebber van de Franse en Duitse expressionisten maar ook van juist veel verstilder soort werk. Hij toont atelierstukken uit zijn privécollectie, een overzicht van 50 jaar schilderen.

Beeldhouwer Theo Ponsioen werkt in de klassieke traditie. Hij maakt geabstraheerde composities. met als uitgangspunt de menselijke figuur. Ritmische volumes kenmerken zijn beelden. Hij was jarenlang hbo-docent.

Mireille Ponsioen is de dochter van Theo. Ze maakt sieraden en heeft een winkel aan de Laat in Alkmaar. Ze vertelt in de tentoonstelling het verhaal van Isebil (uit de roman 'De bot' van Günter Grass) met de verloren derde borst. Het verhaal wordt verbeeld in colliers en de derde borst in een kistje. De colliers bevatten fragmenten van de derde borst en vele kleine onderdelen die staan voor een aandenken aan bijzondere momenten en mooie gedachtes.

De tentoonstelling is te zien van 18 januari tot en met 17 februari op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 20 januari om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Meer berichten