Nog één keer BukBuk, Featuring Sam&Falko 
Sam en Falko, nèt anders dan anderen, nèt leuker dan de rest! Nog één keer BukBuk!
Foto: Sabine van Straaten
Sam en Falko, nèt anders dan anderen, nèt leuker dan de rest! Nog één keer BukBuk! Foto: Sabine van Straaten
Heiloo

Nog één keer BukBuk, Featuring Sam&Falko

  Cultuur

Heiloo. Sam en Falko flikken wat niemand nog had durven hopen. De BUK opent nog één maal haar deuren. Speciaal voor de album release van dit veelzijdige HipHop duo, gaat op 25 november nog één maal alles uit de kast bij het voormalige toonaangevende poppodium.

De volledig eigen stijl en performance pakt niet alleen jong maar ook oud. Dat bleek maar weer op het "Willibrordus Draait Door" festival in september. Daar was het sleutelmoment waarop ze de BUK nog een keer zouden "open breaken". Met toegankelijke teksten, lekkere muziek, zelfspot en breakdance wisten ze weer het publiek te verrassen en boeien. Burgemeester en wethouder gaven groen licht en Stichting Welzijn en vele vrijwilligers wilden hun schouders zetten onder dit evenement. 

Waarom voor Sam&Falko?
Als jonge gasten begonnen als fanatieke breakdansers, ontwikkelden ze nog een gemeenschappelijk passie: Rap, muziek. Maar dan vooral met eerlijke teksten en muzikale beats. Teksten en muziek schrijven ze zelf, performen is samenspel waarbij ze één zijn. Het resultaat is aanstekelijk leuk voor HipHop liefhebbers en verrassend leuk voor een oudere garde. De lekkere energie van deze gasten, stukje zelfspot, serieuze terugblik op eigen ervaring en terug naar de roots (breakdance) maakt ze prettig ánders dan anderen.
Dat is waarschijnlijk de reden, dat er zoveel medewerking is om Sam&Falko op het podium te tillen waar ook Herman Brood, The Nits, Marco Borsato, en vele andere pop grootheden hebben gestaan.

Dit optreden is waarschijnlijk de laatste kans voor een reünie van oud Bukkers die De BUK nog één keer op een fijne manier willen beleven.
Meer info, video's en tickets á €5, via www.samenfalko.nl, tickets aan de kassa €7,50. 

Meer berichten