Mijke van SwipSwap overhandigt de ruilspot aan Marieke van de bibliotheek.
Mijke van SwipSwap overhandigt de ruilspot aan Marieke van de bibliotheek. Foto: aangeleverd

Duurzaam speelplezier met Swip Swap

Algemeen

HEILOO - Veel speelgoed in huishoudens (66% maar liefst) wordt niet meer gebruikt, terwijl er wel nieuwe aankopen worden gedaan. Zonde, want andere kinderen zouden hier graag nog mee spelen! Bovendien zorgt de productie, het transport en het afval van het speelgoed en verpakkingsmateriaal voor onnodige milieubelasting.

Bibliotheek Heiloo is een duurzame organisatie en heeft daarom het initiatief genomen een ‘Swip Swap ruilspot’ op te zetten. Zo kan ook in Heiloo speelgoed worden hergebruikt, wordt er minder nieuw speelgoed gekocht, leren kinderen en ouders over de consumptiemaatschappij waarin we leven én is het goed voor de portemonnee.

Wat is Swip Swap?
Swip Swap is een speelgoed ruil-app waarmee kinderen op een gemakkelijke en veilige manier, binnen hun wijk of buurt, speelgoed met elkaar kunnen ruilen. Hiermee wil de organisatie ‘tweedehands eerste keus maken’. Ruilen gaat via de Swip Swap app en de zogeheten Swip Swap ruilspots: speciaal ingerichte plekken waar mensen uit dezelfde buurt, na het uploaden en ruilen van speelgoed in de app, met elkaar kunnen afspreken om de fysieke ruil te voltooien.

De Swip Swap ruilspot van Heiloo is vanaf nu te vinden in Bibliotheek Heiloo. De Swip Swap app is (gratis) te downloaden in de Appstore of Playstore. Bekijk www.swipswap.nl voor meer informatie.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant