Afbeelding

Basisschool De Meander schoolschaakkampioen van Heiloo

Algemeen

HEILOO - Afgelopen donderdagmiddag werd in de bibliotheek aan de Westerweg het toernooi gespeeld om het schoolschaakkampioenschap van Heiloo. Er hadden zich zes scholen aangemeld om de te strijden om de fraaie wisselbeker. Het toernooi werd weer georganiseerd door schaakvereniging Oppositie. Door de beperkende coronamaatregelen was van tevoren afgesproken dat de scholen slechts één team van vier spelers en een of twee reserves mochten afvaardigen.

Het werd een middag waarin uiterst fanatiek om de punten werd gestreden. En dat in een sfeer die altijd buitengewoon sportief en plezierig was. Iedere schaker kreeg zeven minuten op de klok om zijn tegenstander mat te zetten. Er werden vijf ronden gespeeld, zodat alle scholen een keer tegen elkaar uitkwamen. Na een spannende strijd bleek basisschool De Meander de terechte winnaar: het team won alle vijf de wedstrijden, op de voet gevolgd door basisschool Elckerlyc, die vier van de vijf wedstrijden won. De Jan van Rijckenborghschool werd derde.

Aan het eind van het toernooi was er voor iedere speler een medaille als herinnering, terwijl het team van De Meander de grote wisselbeker won, die bij dit toernooi hoort. Zij deden dat inmiddels voor de vierde keer.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant