Afbeelding

Bokkentocht ‘middageditie’ geslaagd!

Algemeen

HEILOO / LIMMEN - Door de maatregel dat de horeca nét op de dag van de Bokkentocht om 20.00 uur dicht moest, gingen bockbierliefhebbers in groten getale de tocht ’s middags fietsen. De organisatie had het starttijdstip vervroegd van 14.00 naar 13.00 uur om iedereen de tijd te geven het gewenste aantal cafés aan te doen. 

’s Morgens regende het nog, maar ’s middags was het prachtig weer om op stap te gaan. Overal was het druk en gezellig en bij een enkeling dreigde zelfs het bier op te raken. Bij elke horecagelegenheid kon er tussen de twee en vier verschillende bockbieren gekozen worden en de hapjes waren zeer uiteenlopend, van een champignonsoep of een patatje Mexicaanse stoof tot een risotto-snack met truffelmayonaise en truffelchips, en uiteraard was er ook weer ijs met bier. Hierdoor hoefde niemand met een lege maag te ‘bokken’. 

Het leek erop dat niemand zich liet weerhouden door de eenmalige coronacheck. Bij een geldige QR-code kreeg je een polsbandje om waardoor je de rest van de dag niet meer gecontroleerd hoefde te worden. Uiteraard hoopt de organisatie dat dit bij de volgende editie in het voorjaar niet meer nodig is!
Kortom, het was een gezellige, geslaagde en smakelijke dag. De horeca bedankt iedereen die meegedaan heeft en ziet jullie graag weer terug bij de 15e tocht in 2022!

Een gezellige dag
“Voor ons Hoppers een nieuw fenomeen,” begint Marcel Otte van Proeflokaal HOP. “Wat te doen? Veel bier inkopen of toch lager inschatten? Als nieuweling weet je het gewoon niet. Mijn opa zei altijd: luister naar je gasten. Om 15.30 uur zijn de eerste 100 gasten binnen, de polsbandjes zijn op en de codes gescand. Binnen draait DJ Hunter muziek uit de 70’s en 80’s en de stemming zit er goed in. En dan komt het harmonica-effect. Men gaat en er komen weer nieuwe mensen. Het is duidelijk: heel Heiloo had hierop gewacht, wat een fantastisch feest. Om 20.00 uur gingen de lichten aan en sloten de taps. Een ongelofelijke hulde aan Heilooërs, iedereen gedroeg zich netjes, zowel binnen als buiten. Chapeau!”

Bram van Café de Wit: “Na twee jaar pauze was er eindelijk weer de Bokkentocht. Onze Brand Dubbelbock en IJbok vielen in de smaak want vanaf 13.00 uur hebben we het lekker druk gehad. Uiteindelijk zo druk dat het bockbier op was en alle hapjes ook! Bedankt allemaal voor een gezellige dag en hopelijk kunnen we in de lente weer een tocht organiseren!”

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant