Afbeelding
Foto: Richard V Bakker

World Clean Up Day bij Basisschool De Duif in Heiloo

Algemeen

HEILOO - Afgelopen woensdag 15 september heeft basisschool de Duif in Heiloo zich aangesloten bij de landelijke World Clean Up Day. Voor deze dag is een speciale zwerfafvalbingo ontwikkeld. Voor deze gelegenheid is Wethouder Rob Opdam samen met de directrice van de Duif, Annemiek van de Vliet naar de Duif gekomen, om 10.30 uur het startsein te geven voor de zwerfafvalbingo. 

Het doel van deze actie is dat de kinderen met een bingokaart bewust worden gemaakt dat zwerfafval niet thuishoort in de leefruimte, door het afval weg te strepen op de bingokaart. De kinderen van De Duif doen al twee jaar actief mee aan het dagelijks opruimen van zwerfafval rondom het schoolcomplex. De school heeft via de Gemeente Heiloo een aantal afvalbakken laten plaatsen rondom het schoolplein. Hier maken de kinderen ook bewust gebruik van, aldus Annemiek van de Vliet.

De gemeente heeft ruim een jaar geleden een plan gemaakt om afval beter te gaan scheiden, voor een beter hergebruik van dit zwerfafval. In zijn toespraak vertelde Wethouder Rob Opdam dat het soms best wel triest is om te zien dat blikjes en plastic toch nog achteloos worden weggegooid in de natuur. “Daarom ben ik blij dat ook deze basisschool meedoet aan dit initiatief, om met z’n allen dit afval, dat we vanaf nu ‘zwerfgrondstoffen’ zullen noemen te gaan opruimen. Zodat we het kunnen gaan hergebruiken en er nieuwe producten van kunnen maken!” 

Aanstaande zaterdag 18 september is de wereldwijde Clean Up day en kan iedereen op de planeet in zijn of haar stad of dorp een steentje bijdragen. Misschien een leuke en goede besteding van de zaterdag komend weekend?!

Al met al was het een geslaagde ochtend bij Basisschool De Duif in Heiloo!

Tekst: Richard V. Bakker

World Clean Up Day bij Basisschool De Duif in Heiloo!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant