Foto: aangeleverd

Maaike wint publieksprijs HEMA designcontest

HEILOO - Op donderdag 24 september vond de spannende finale plaats van de HEMA design contest. Met maar liefst 21 procent van de stemmen ging Heilooër Maartje Min met haar Bloeitegel er vandoor met de publieksprijs.

Na vijf jaar te zijn weggeweest was de populaire ontwerpwedstrijd van HEMA terug. Het thema van dit jaar was: Thuis is belangrijker dan ooit. Ons alledaagse leven is er in een rap tempo anders gaan uitzien. De opdracht van de wedstrijd luidde: ontwerp een oplossing die de tijd die je met dierbaren thuis doorbrengt beter, leuk en makkelijker maakt.  

De Bloeitegel van Maaike was overtuigend de publiekslieveling. Met de bloeitegel maak je het voor iedereen mogelijk om te tuinieren: een moment van rust voor jezelf of om samen te doen met je kind. Ideaal voor stadsbewoners om meer groen te creëren. En zo bedacht Maaike een oplossing om een eigen geveltuintje aan te leggen. Maaike: “Ik ben nog steeds een beetje overdonderd. Ik kreeg wel veel positieve reacties op mijn ontwerp, maar ik had niet verwacht dat ik meer dan 20% van alle stemmen zou binnenhalen.

Mensen konden online stemmen en daarnaast presenteerde elke finalist tijdens de finale nogmaals zijn of haar idee aan de jury in het HEMA supportoffice. De jury had de gelegenheid om vragen te stellen en ook zij kozen hun favoriet. Maartje: “Ik ben nog steeds een beetje in de ‘wauw’-modus, maar het werk gaat gewoon door.” Op de vraag wat Maartje met het mooie gewonnen bedrag E 2.500 gaat doen, antwoordt zij: “ Ik zit erover na te denken te investeren in een iPad + apple pencil. Ik teken veel en vooral met inkt/fineliners etc., maar het lijkt me leuk ook weer vaker digitaal werk te maken.” 

De eerste prijs ging naar Claudia Bleeker met haar product Houtje Touwtje. Een product - rugtas - om kinderen te inspireren en creatief te laten kijken naar analoge producten. In de rugtas zijn 17 verbindingselementen te vinden zoals haken, knijpers en touw waardoor huis-, tuin- en keukenattributen omgetoverd worden tot interactief speelgoed. 

Meer berichten