Aan de voorkant van het pand worden de groepslessen gegeven, aan de zijkant is het fitnessgedeelte.
Aan de voorkant van het pand worden de groepslessen gegeven, aan de zijkant is het fitnessgedeelte. (Foto: aangeleverd)

Creatief ondernemen en meedenken in corona tijden

HEILOO- Naast de horeca, de winkeliers en andere ondernemers hebben ook de fitnesscentra creatieve oplossingen gevonden om het voor hun leden toch mogelijk te maken om te sporten, zo ook fitnesscentrum Heiloo aan de Nijverheidsweg.

De fitnessapparatuur is buiten gezet, met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Ook de groepslessen worden buiten gegeven, ieder heeft zijn eigen matje met minimaal 1,5 meter afstand.  Alles gebeurt volgens strakke hygiëneregels waar bedrijfsleider Bas en zijn team streng toezicht op houden. "Even de muziek iets zachter", fluistert hij tegen de groepslesdocente, ook aan de omwonenden wordt gedacht. Het terrein van 250 m2 is gesplitst in een fitness en groepsles gedeelte en geheel omheind. 

Meedenken
Daarnaast geeft de eigenaar van het fitnesscentrum alle kinderen van 6 t/m 12 jaar uit regio Heiloo de mogelijkheid om gratis te komen trainen. Ze hoeven dus geen lid te zijn. "Want er zullen best ouders zijn die het nu moeilijk hebben en het fijn vinden als hun kinderen kostenloos mogen trainen in ons fitnesscentrum. Het is een beetje geven en nemen in deze lastige tijd", zo stelt eigenaar Hracho.

De sfeer is goed, iedereen vindt het leuk om elkaar weer te zien en om samen te trainen.  "Ik ben me ervan bewust dat wij enorm geluk hebben dat wij zoveel ruimte beschikbaar hebben om ons pand. We doen het nu even zo maar we hopen op 1 september weer volledig open te gaan. Stiekem hoop ik natuurlijk dat het kabinet beslist dat we nog eerder open mogen", glimlacht de eigenaar, die tevreden om zich heen kijkt.

Meer berichten