Hans Laduc krijgt uit handen van zijn zoon Martin de eerste cd van zijn nieuwe album overhandigd.
Hans Laduc krijgt uit handen van zijn zoon Martin de eerste cd van zijn nieuwe album overhandigd. Foto: STiP Fotografie

"De goede oude tijd herleeft"

Algemeen

HEILOO –Tijdens een drukbezocht concert op 18 december in de Witte Kerk kreeg het publiek een andere Hans Laduc te zien. Waar Hans bijna altijd alleen zijn virtuoos gitaarspel ten gehore brengt, was het nu tijd om ook zijn zangkunsten te laten horen.

In zijn nieuwe programma 'Hans Laduc & The Memphis 2' neemt Hans Laduc het publiek mee naar Memphis, de stad van de blues. Hij vertel tover zijn reis en brengt de nummers van zijn nieuwe cd ten gehore. Nummers van Elvis Presley, Johnny Cash, Jim Taylor, Simon & Carfunkel, Bill Monroe, U2, Bob Dylan en Chuck Berry. Hij bezocht vele locaties in Memphis. Maar niet alleen dat. Hans dook zelf in deze stad de Sun Studio's in om zijn nieuwe cd op te nemen. Waar eens grote namen als Johnny Cash, Elvis en Carl Perkins hun eerste nummer één hits opnamen stond Hans daar nu zelf voor de opname van zijn cd. Tijdens zijn concert in de Witte Kerk mocht Hans uit handen van zijn zoon Martin de eerste cd van dit nieuwe album, 'Welcome to Memphis, birthplace of rock 'n roll', in ontvangst nemen.

Hans kon rekenen op een groot applaus van het publiek dat heel erg enthousiast was. Amazing Grace werd mee geneuried en ander nummers meegezongen. Ina Sengers: "De goede oude tijd herleefd." Haar man Jan Sengers, net zo enthousiast: "Ik wilde al een briefje naar de Uitkijkpost sturen om te zegen hoe goed dit is."

En Hans zelf wil het volgende nog even meegeven. "Toen ik 16 was wilde ik muzikant worden en nu ik ouder ben zeg ik, als je echt iets wilt ga er dan voor. En doe het zo goed mogelijk, dan kom je er wel."

Tekst: Yvonne van Stiphout

Het trio Edwin Beukers, Hans Laduc en John van der Schaaf.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant