Hopelijk hoeft de AED nooit gebruikt te worden.
Hopelijk hoeft de AED nooit gebruikt te worden. (Foto: aangeleverd)

Buurt AED erbij in Heiloo

HEILOO - De dekking van AED's voor burgerhulpverleners in Heiloo is sinds vorige week weer iets verbeterd. Sportvereniging Dojo t Loo aan de Bergeonstraat had de wens om een AED aan te schaffen. De dichtstbijzijnde openbare AED was het gemeentehuis en dat kost vele kritische minuten.

Het plan was genoeg geld bij elkaar te krijgen om er een voor in het gebouw te kunnen kopen. De moeder van een judoka, Joyce Houtenbos, werkzaam in de medische wereld en dus op de hoogte van het belang van AED's, nam echter het initiatief om een crowdfunding te starten via buurtAED.nl. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips waarbij ze ondersteuning bieden om met korting in 30 dagen tijd het geld bij elkaar te krijgen voor een AED in een buitenkast. Deze wordt aangemeld bij het netwerk van Buurt AED zodat burgerhulpverleners in het hele gebied een leven kunnen redden.

Mensen kunnen een bijdrage doen via de site. Folders om in het omliggende gebied te gaan flyeren voor donaties lagen al klaar. Maar het bleek niet nodig: dankzij een gulle donatie van x op x en zeer enthousiaste bijdragen van (ouders van) sporters was het bedrag al in 5 dagen bij elkaar! Een fantastisch resultaat.

De firma Kösters was zo vriendelijk om de AED belangeloos op te hangen.

Met dank aan Joyce, x op x, firma Kösters en alle donateurs hangt de AED nu 24 uur per dag klaar voor gebruik bij Dojo t Loo aan de Bergeonstraat 28. Hopelijk hoeft hij nooit gebruikt te worden, maar voor de zekerheid gaat Dojo t Loo aan het begin van het nieuwe seizoen wel haar leden een training aanbieden in gebruik van de AED.

Meer berichten