Afbeelding

Heiloo ergert zich het meest aan hondenpoep

Algemeen

HEILOO - Ruim 300 inwoners hebben afgelopen tijd de enquête 'kleine ergernissen' van de gemeente ingevuld. De gemeente wilde hiermee graag inzicht krijgen in de meest voorkomende alledaagse ergernissen in de openbare ruimte.

Uit de resultaten is een top drie naar voren gekomen. Met stip op één staat 'hondenpoep', gevolgd door 'fout parkeren' en op nummer drie 'rommel op straat'. De enquête is ook in Bergen, Castricum en Uitgeest gehouden. Hier kwam dezelfde top drie uit.

De gemeente zet in samenwerking met de politie al in op deze drie problemen. Er zijn regels en er wordt gecontroleerd, gehandhaafd en opgeruimd. De gemeente hoopt ook op samenwerking met u als inwoner; spreek elkaar aan als u een probleem signaleert. Bewoners, ondernemers, organisaties en gemeente: de buurt, dat is iedereen samen!

De gemeente gaat concrete en effectieve oplossingen zoeken voor de top drie ergernissen. Zij krijgen ook speciale aandacht in het handhavingsbeleid dat in 2019 door het college wordt vastgesteld. De gemeente is erg blij met de bereidheid van de inwoners om de enquête in te vullen en wil iedereen die de moeite daarvoor heeft genomen bedanken.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant