Foto: aangeleverd.
Foto: aangeleverd.

Brand in Nieuw Westert

EGMOND BINNEN - In Egmond-Binnen is vannacht (in de nacht van 4 op 5 januari) brand uitgebroken in een monumentale boerderij. Het pand, kan als verloren worden beschouwd. De brand woedt in het gebouw aan de Oude-Schulpweg, zo meldt de brandweer. Het gaat om Gasterij Nieuw Westert, een bekend restaurant.

Volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Er zijn extra brandweerwagens opgeroepen om de brand te blussen.

Omwonenden zijn gewaarschuwd voor rookoverlast en vonkjes ('vliegvuur') via een NL Alert-bericht. Deze waarschuwing is rond 7:00 weer ingetrokken.

De brand brak rond 2.30 uur uit. In eerste instantie was er alleen maar veel rook te zien. Later sloegen de vlammen uit het gebouw. Rond 4.20 uur was de brandweer vooral bezig de bijgebouwen te redden.

Op Facebook wordt inmiddels verslagen gereageerd. Veel mensen hebben in de tientallen afgelopen jaren herinneringen opgebouwd aan het restaurant, dat vroeger "De Boerenwagen" en later "Anno Nu" heette. 

Bron: NH Nieuws. 

Meer berichten