Op deze foto opent Wethouder Hollenberg opent nieuwe gebouw van basisschool het Kleurenorkest (2015)
Op deze foto opent Wethouder Hollenberg opent nieuwe gebouw van basisschool het Kleurenorkest (2015)
Limmen

Kleurenorkest bestaat 10 jaar!

Op 1 november bestaat het Kleurenorkest in Limmen 10 jaar!  Er zijn in die tien jaar vele stappen voorwaarts gezet. Het begon allemaal met een idee van Dorien Groot. Zij zocht voor haar eigen zoon naar passend onderwijs en  vond dat niet in de bestaande scholen in haar woonomgeving. Uiteindelijk leidde één en ander ertoe dat zij startte met het Kleurenorkest. Ze heeft uiteraard in de loop der jaren veel hulp gehad.

De school begon aan de Oosterzijweg in Limmen, als goede buur van het NTINLP-instituut. Na een aantal jaren kwam Els Vonk aan het roer als directeur en deed Dorien een stapje terug. Els heeft samen met het team de school naar een professioneler niveau gebracht. In 2011 werd dat bekroond met overheidsfinanciering en als kers op de taart zorgde het toenmalige bestuur er voor dat het Kleurenorkest zich in 2015 kon aansluiten bij stichting Flore. Inmiddels telt de school ruim 150 leerlingen en groeit zij gestaag door. Daar waar andere scholen in de regio al jaren een daling van het aantal leerlingen laten zien.

In Limmen is de school inmiddels een begrip. Nadat ouders in de eerste jaren nog wat argwanend dit initiatief bekeken, maken steeds meer Limmenaren nu bewust een keuze voor de persoonlijke en ontwikkelingsgerichte identiteit van het Kleurenorkest.

Op 1 november zal het groot feest zijn op school. De ochtend begint met een formeel moment, waarbij Els Vonk in aanwezigheid van Adrie Groot, de voorzitter van stichting Flore, Dorien en wellicht de wethouder, als speciale gasten, een blijvende herinnering zal onthullen.

Daarna is het feest voor de kinderen. 's Middags is er een receptie voor genodigden en oud leerlingen en hun ouders. Ook het team wordt niet vergeten. Mede dankzij hen heerst er een zeer fijne sfeer in de school en voelen de kinderen en hun ouders zich zo welkom. In de aanloop naar het feest zullen de kinderen het schoollied oefenen en zal het thema Feest schoolbreed in de klassen aan bod komen.

Ook mogen een paar kinderen een interview doen met Dorien Groot. De kinderen zijn benieuwd waarom ze de school heeft bedacht en ook waarom ze voor de naam Kleurenorkest heeft gekozen.

Het Kleurenorkest, Hogeweg 55, 1906 CC Limmen. 0725054606

Meer berichten