Afbeelding

Heiloo op plek vier als MKB-vriendelijkste gemeente van Noord-Holland

Algemeen Heiloo

Heiloo staat op een vierde plek als meest aantrekkelijke vestigingsplek voor MKB-ers in Noord-Holland. Landelijk eindigen we op de 32e positie (van de 390 gemeenten). Heiloo is dit jaar flink gestegen op de ranglijst.

Het onderzoek geeft aan wat de relatieve positie is van iedere gemeente in Nederland als het gaat om kwaliteit van de het ondernemersklimaat en geeft met name de prestaties in vergelijking met andere gemeenten weer.

Fred Dellemijn, wethouder Economische zaken: "Wat een prachtig resultaat en goed om te zien dat ondernemers Heiloo waarderen als goede vestigingslocatie. Daar zetten wij ons ook voor in. Zo hebben wij één aanspreekpunt voor ondernemers en voeren structureel overleg met ondernemers en middenstanders. Dat wordt gewaardeerd. Ook het college zorgt dat ze in gesprek is met de ondernemers. Zo bezoeken wij met regelmaat bedrijven in het dorp en zijn wij aanwezig bij ondernemersbijeenkomsten."

De prijs/kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten wordt door de ondernemers als goed ervaren. De gemeente hanteert bij aanvragen het 'Ja mits' in plaats van het 'Nee tenzij'-principe. Een ondernemer zegt in het onderzoek: "Ondernemers worden gewaardeerd en gerespecteerd. De gemeente voert actief beleid om het ondernemingsklimaat te verbeteren en luistert daarbij naar de wensen van de ondernemers."

Daarnaast waarderen de ondernemers de snelheid van betalen van de gemeente. De betalingen van facturen is gemiddeld al negen dagen sneller dan vorig jaar en de verwachting is dat het door de digitalisering van de facturen nog sneller wordt. 

De gemeente Heiloo heeft drie bedrijventerreinen. De Boekelermeer Heiloo, De Oude Werf en de Oosterzij. Daarnaast biedt het Willibrordus Business Center plek aan kleine zelfstandigen. In totaal telt Heiloo 1830 vestigingen.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant