Burgemeester Hans Romeyn verhoogt de feestvreugde met confetti.
Burgemeester Hans Romeyn verhoogt de feestvreugde met confetti.

Wereldwinkel in werelddorp Heiloo viert feest

Human Interest Heiloo

De Wereldwinkel in Heiloo bestaat 30 jaar en dat is reden voor een feestje!

Daarom wordt er op zaterdag 10 september groots uitgepakt: er is live-muziek van Chris Colleye & vrienden, bezoekers worden ontvangen met een kopje (fairtrade) koffie en iets lekkers en vanaf 13.30 uur is er een ijsco-kar van DiFiorentina (zolang de voorraad strekt). Bovendien ontvangt u vandaag maar liefst 30% korting op de gehele collectie en bij besteding vanaf € 12,50 nog een klein presentje. Redenen genoeg om nog even te gaan kijken.

Burgemeester Hans Romeyn feliciteert de Wereldwinkel vanmorgen van harte en hield een korte toespraak. Bijzonder is, dat de oprichter van wereldwinkel Heiloo, de heer Duyn, hierbij ook aanwezig was. "Een wereldwinkel in een werelddorp", aldus de burgemeester. En hij benadrukt hoe bijzonder het is, dat er op dit moment wel 40 vrijwilligers betrokken zijn bij Wereldwinkel Heiloo. Allen werken zij hard om deze mooie winkel draaiend te houden, zowel voor als achter de schermen. 

Ook wordt natuurlijk de missie van de fairtrade cadeauwinkel nog even benoemd, waarbij commercie en idealen hand in hand gaan. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

Tekst en foto's: Linda van Rozendaal
Bron: www.heiloo.wereldwinkel.nl 

Wereldmuziek van Colleye & friends
Mevrouw Bakker van de Wereldwinkel overhandigt de burgemeester een cadeautje.
Voor in het midden: De heer Duyn (oprichter Wereldwinkel Heiloo) luistert aandachtig naar de burgemeester.
Opening Wereldwinkel Heiloo in 1986

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant