Afbeelding
Foto: Uitkijkpost

Gemeente Heiloo wil historische schoorsteen Campina behouden

Cultuur

Tijdens eerdere besprekingen over de sloop van Hal 1 op het Campina terrein is de status van de schoorsteen op het terrein van Campina aan de orde geweest.

De gemeente wil de schoorsteen niet afvoeren van de gemeentelijke monumentenlijst en de ontwikkelaar van de locatie Campina een voorstel doen voor overname van de schoorsteen. Daaraan wordt dan wel de uitdrukkelijke voorwaarde verbonden, dat het een overname in gerestaureerde staat betreft. De kosten van restauratie worden op ruim € 60.000 geschat. De verwachte onderhoudskosten na overname zullen ongeveer € 1000 per jaar bedragen, die bekostigd kunnen worden vanuit het jaarbudget monumenten.

De gemeenteraad heeft in 2001 al besloten de schoorsteen op het Campina terrein vanuit cultuurhistorisch oogpunt op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Er is ook een brief binnengekomen van Groenplatform Heiloo waarin de gemeente in kennis is gesteld van de aanwezigheid van vleermuizen in de schoorsteen. Vleermuizen zijn een streng beschermde soort wat op zichzelf ook al een argument zou kunnen zijn om de schoorsteen te behouden.

Bron: BeatFM

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant