Afbeelding

Moeder van Sonja overvallen door duizenden kaarten

Algemeen Heiloo

De oproep in de Jumbo die de moeder van Sonja (woonachtig in GGZ) deed, heeft gezorgd voor duizenden kaarten. "We hebben snipperdagen nodig om alle post door te nemen", aldus mevrouw van der Genugten. 


Vorig jaar deed ze ook deze oproep, toen kwamen er een stuk of 30 kaarten, dat was al leuk. Maar deze oproep in de Jumbo werd door iemand op Facebook geplaatst en vervolgens door landelijke media opgepakt. De stroom met post kwam al een week voor de verjaardag van Sonja op gang met zo'n 300 kaarten. In de loop van de week werden dit postzakken. "De post wilde de zakken terug en we stortten het in dozen". 

Op de verjaardag van Sonja afgelopen week, werd de post met de jarige zelf en haar kinderen gelezen. Sonja hielp mee en was er heel blij mee. De post kwam uit alle hoeken, zelfs uit o.a. Zwitserland, Polen, Spanje en Curacao. Er zaten ook kadootjes bij, zoals een ballon, een schetsblok, een toilettas en kerstversiering. En nog niet alles is geopend.

Moeder van der Genugten: "We krijgen er een heel blij, warm gevoel van dat ze zoveel aandacht krijgt. De kinderen van Sonja vroegen of ik volgend jaar weer een oproep doe. Maar dat weet oma nog niet! Ik bedankt iedereen met heel mijn hart". 

Er speelt wel een vervolgvraag. "Wat zou het toch fijn zijn als er een vrijwilliger is, die met Sonja een band kan opbouwen en haar af en toe meeneemt voor een loopje buiten. Al is het maar naar de ijssalon bij de Witte kerk of de hertenkamp op het terrein. Dan is ze er even uit". En nu duimen dat ook deze hartekreet wordt gehoord..

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant