Duurzaam

Lancering DuurzaamHeiloo & Duurzame Huizenroute

Zaterdag 14 november is de website DuurzaamHeiloo.nl door wethouder Rob Opdam officieel gelanceerd en de Duurzame Huizenroute van start gegaan.

Hiervoor stelde de familie Leijdekker hun huis open. De familie heeft zelf al behoorlijk wat aanpassingen aan het huis gedaan om het zo duurzamer te maken. Zo koos men voor dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, HR+ glas, ledverlichting, een houtkachel en zonnepanelen.

De doelstelling van Duurzaam Heiloo is om door samenwerking tussen inwoners, de gemeente en ondernemers Heiloo duurzamer te maken. Duurzaam Heiloo wil zich inzetten om particulieren en bedrijven duurzamer te laten leven. Dat kan variëren van de aanschaf van zonnepanelen tot het slim hergebruiken van materialen, zoals bijvoorbeeld tassen maken van het leer van afgedankte bankstellen.

Verder werd er door de firma Kops Aannemers een Duurzame bouwmarkt georganiseerd op het bedrijfsterrein. Bij het bedrijfspand van Alida Meubelstoffeerderij kon men zien hoe van het leer van een oud bankstel een prachtige tas is gemaakt.

Foto en tekst: Stip Fotografie.

Meer berichten