Verzetsmuseum op Wielen.
Verzetsmuseum op Wielen. (Foto: STiP Fotografie)

Verzetsmuseum op Wielen doet Heiloo aan

  75 jaar bevrijding

HEILOO – Sinds maandagmorgen 24 februari staat de trailer van het Verzetsmuseum op Wielen Junior naast Theater De Beun. In de trailer van bijna 11 meter komt het museum met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs in verschillende steden en dorpen.

In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly, Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier ontdekken de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Maar niet alleen jonge bezoekers kunnen een kijkje nemen in de trailer. Ook de oudere inwoners van Heiloo zijn van harte welkom als de bus open is en niet bezet door scholieren. De kans dat u geen scholieren treft maar de trailer wel is geopend, is het grootst op dinsdag 25 februari van 13.00-15.00 uur. Toegang is gratis. De trailer staat tot en met vrijdag 28 februari naast Theater De Beun.

Meer berichten