Mylan in ODC De Vijfhoek.
Mylan in ODC De Vijfhoek. Foto: aangeleverd

Dolfijnentherapie als laatste redmiddel

Algemeen

HEILOO - De 7-jarige Mylan heeft een ontwikkelingsachterstand. Uit onderzoek is gebleken dat zijn leeftijd qua ontwikkeling 2/3 jaar is. Dolfijnentherapie zal Mylan helpen om zijn fysieke, verbale en sociale vaardigheden te verbeteren. Door ervaringen van lotgenoten uit de buurt die reeds Dolfijnentherapie hebben gevolgd zijn de ouders van Mylan ervan overtuigd dat dit Mylans kans is op een betere toekomst. 

Aan het innemende en vrolijke mannetje is niets te zien. Dat is fijn maar ook een probleem voor ouders Melissa en Mark. “Mylan kan zich moeilijk uiten, hij brabbelt veel en slaat hoge tonen uit. Daarbij is hij best druk en snel gefrustreerd, hij slaat dan bijvoorbeeld met zijn hoofd op de tafel”, vertelt moeder Melissa. “Omdat er niets aan hem te zien is zeggen mensen die voorbijkomen al snel: ‘Kan dat joch even zijn mond houden’, en daar worden wij heel verdrietig van”, zo legt zij uit.

Een slechte start
Melissa belandde tijdens haar zwangerschap in het ziekenhuis, waar zij negen weken moest doorbrengen. Vanaf de 28ste week kreeg zij klachten en met 37 weken werd Mylan gehaald omdat het te gevaarlijk werd voor moeder en kind. “De laatste week heeft Mylan bijna geen voeding binnengekregen in mijn buik, wij denken dat het voor Mylan beter geweest was als hij eerder was gehaald”, vertelt Melissa.

Het eerste jaar ging alles goed maar na 1,5 jaar vermoedden de ouders dat er iets mis was met hun oudste zoon. “Hij beet een ander kindje op de crèche en werd weggestuurd. De problemen herhaalden zich op het speciaal onderwijs en we haalden hem daar iedere dag in tranen op. We zaten met onze handen in het haar”, aldus Melissa. Inmiddels heeft Mylan zijn plekje gevonden op ODC De Vijfhoek, tot grote vreugde van de ouders.

Een betere toekomst
Uiteraard belandde Mylan in een rollercoaster van onderzoeken en nog steeds is er geen diagnose gesteld. “We weten nu dat hij lichtgevoelig is en dat hij epilepsie heeft maar verder is er weinig gebleken uit de MRI-scans die hij heeft doorstaan. Momenteel wachten wij op de uitslag van een DNA-onderzoek, dat ons hopelijk meer kan vertellen over de oorzaak van Mylans beperkingen”, vertelt Melissa.

Om Mylan zijn ontwikkeling te bespoedigen heeft het stel van alles geprobeerd: natuurlijke geneeswijzen, ziekenhuis in en ziekenhuis uit, verschillende artsen en nu als laatste redmiddel Dolfijnentherapie. De kosten van deze therapie in Curaçao, het verblijf en de reis zijn bijna € 15.000. Stichting Dolfinn betaalt de helft van de therapie en middels een crowdfundingactie en diverse sportieve activiteiten willen zij de rest van het benodigde bedrag ophalen om hun zoon een betere toekomst te geven.

Crowdfunding voor Mylan
De Dolfijnentherapie is een intensief proces van tien dagen waarbij het hele gezin wordt betrokken. De broertjes van Mylan mogen ook zwemmen met de dolfijnen om te voelen wat Mylan voelt en de ouders krijgen workshops waarin ze bijvoorbeeld leren hoe ze om moeten gaan met de overprikkeling die Mylan ervaart. De ouders van lotgenoten hebben reeds aangegeven dat zij thuiskwamen met een ‘ander’ kind en dat de therapeuten enorm veel progressie boeken in deze korte periode. De hoop van ouders Melissa en Mark is gevestigd op Heiloo: “Help jij ook mee om onze Mylan een kans te geven op een betere toekomst?”

Als u Mylan ook wilt steunen dan kunt u een donatie doen via: https://www.doneeractie.nl/dolfijnentherapie-voor-onze-mylan/-65271

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant