Van links naar rechts achter: Jultsje, Feline en Tara. Midden: Anouk, Ivy, Jula en Saar. Voor: Esmee, Roza, Catoo, Sofie en Lieve.
Van links naar rechts achter: Jultsje, Feline en Tara. Midden: Anouk, Ivy, Jula en Saar. Voor: Esmee, Roza, Catoo, Sofie en Lieve. Foto: aangeleverd

Prijzenregen voor GTH-turnsters

Sport

HEILOO - Zondag 14 april kwamen 12 turnsters van Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo in actie op de derde competitiewedstrijd.

Niveau zeven
In niveau zeven startte Ivy haar wedstrijd met een nette vloeroefening. Op het onderdeel sprong wist Jultsje een 13.70 te scoren met twee sterk uitgevoerde sprongen; ook Catoo liet hier twee mooie sprongen zien en scoorde mooie punten. Brug was het derde onderdeel. Roza turnde hier een zeer strakke oefening en de wedstrijd werd afgesloten op balk waar Jula de hoogste punten wist te behalen (12.50). Er werd in teamverband gestreden, de meisjes mochten het zilver in ontvangst nemen. Daarnaast waren er individuele prijzen te verdienen over het resultaat van de drie competities. Jula kreeg de vierde prijs en Roza het zilver.

Niveau vijf
Gelijktijdig turnden op de andere baan Saar, Sofie, Feline, Tara en Anouk in niveau vijf. Op het eerste toestel (brug) wist Sofie hoge punten te scoren door een sterke oefening. De wedstrijd werd vervolgd op balk; Feline schitterde en liet een stabiele oefening zien. Op vloer turnden de meisjes voor het eerst op muziek, zowel Anouk als Tara straalden tijdens het uitvoeren van de oefening. Op het toestel sprong sloot Saar de wedstrijd af met 14.00 voor twee goed uitgevoerde sprongen. Ook zij streden in teamverband en mochten net als het andere team plaatsnemen op plek twee.

Wedstrijd 2
In wedstrijd twee kwamen de bovenbouwturnsters Lieve en Esmee in actie. De wedstrijd werd goed gestart aan brug. Op balk turnde Esmee een stabiele en mooie oefening, Lieve turnde voor het eerst de handstanddoorrol tot stand. De meiden zaten goed in de wedstrijd, ook op vloer wisten zij de wedstrijd goed door te zetten, Lieve turnde voor het eerst arabiersalto en deze zag er mooi uit, ook Esmee wist een nette oefening te turnen. Zij sloten de wedstrijd af op sprong; Esmee sprong een sterke half-in en Lieve een strakke overslag.

Individueel
Bij de bovenbouw zijn er alleen individueel prijzen te verdienen, voor GTH een topresultaat: Esmee kreeg het brons en Lieve mocht plaatsnemen op het hoogste podium. Naar aanleiding van de resultaten van de drie wedstrijden zijn de volgende turnsters doorgestroomd naar de finale zuid: Roza, Jultsje, Catoo, Jula, Feline, Anouk, Esmee en Lieve.

Een superresultaat van alle turnsters. GTH en de trainsters zijn dan ook onwijs trots!

Voor meer info: www.gthgymnastics.com

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant