De meiden zijn voor de tweede keer kampioen geworden.
De meiden zijn voor de tweede keer kampioen geworden. Foto: aangeleverd

Meiden B van Volleybalvereniging Effect kampioen

Sport

HEILOO - ‘Wat goed is komt snel’, een veelgehoorde uitspraak binnen de sportwereld. Zeker niet altijd waar, maar dit weekend wel waargemaakt door de meiden B van Effect. Ze werden namelijk dit wedstrijdseizoen voor de tweede keer kampioen.

Om poulewinnaar te worden moest afgelopen zaterdag in de allerlaatste competitiewedstrijd nog wel ‘even’ minimaal een van de vier te spelen sets gewonnen worden. Gespeeld werd er tegen VCJ ’94 in Julianadorp. Ook een meidenteam maar aangevuld met twee jongens. Om de spanning een beetje op te voeren hadden de meiden van Effect voor het behalen van dat ene nog noodzakelijke punt de laatste set ‘uitgekozen’. Zodat de coach en meegekomen fans de laatste wedstrijdminuten net zoveel zweet op het voorhoofd hadden als de spelers zelf. Sporten kan dan wel gezond zijn, voor het kijken naar sport zou soms een gezondheidswaarschuwing raadzaam zijn. Maar de afloop maakte alles goed: medailles, kampioensschaal en bloemen konden na de thriller van de laatste set worden uitgereikt.

Vorig competitieseizoen was dit team in het tweede deel van de competitie voor het eerst van start gegaan, en als beginnend team helemaal onderaan geëindigd. Maar dan dit jaar: kampioen eerste helft, gepromoveerd naar een hogere klasse, om ook daar weer kampioen te worden. Dat maak je niet zo vaak mee. Goed gedaan, Meiden B Effect!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant