De Foresters-aanvaller Jens van der Flier.
De Foresters-aanvaller Jens van der Flier. Foto: Creative Clicks - Jill en Martijn

De Foresters houdt hoop op kampioenschap door overwinning tegen Stormvogels

Sport

HEILOO - Het beloofde zaterdag 13 april een waar spektakel te worden op Sportpark het Vennewater, koploper Stormvogels kwam op bezoek. De Foresters stond voor de wedstrijd als nummer twee van de 3e klasse zaterdag met één wedstrijd minder nog zes punten achter op Stormvogels. Voor ‘de Egels’ was de wedstrijd dan ook cruciaal in de strijd om de titel. Uiteindelijk wist Foresters met 3-2 te winnen.

De supporters van Foresters hadden weer flink uitgepakt om hun club naar de overwinning te helpen. Zo werd het sportpark tijdens de opkomst van de spelers gehuld in rood-witte rook. Daarnaast hing er een groot spandoek dat luidde ‘All or Nothing’ en werd er 90 minuten lang luidkeels gezongen. Heel veel nut leek het in de eerste helft echter niet te hebben, Foresters kwam ondanks het vele balbezit nauwelijks door de verdediging van Stormvogels heen.

In een spectaculaire tweede helft ging het tempo wat omhoog en kreeg Stormvogels het een stuk lastiger. Tegen de verhoudingen in wist de ploeg uit IJmuiden wel te scoren. Gelukkig kwam er vanuit Foresters een goede reactie, Daan Piet scoorde een kwartier voor tijd de 1-1. Zo’n tien minuten later was het de ingevallen Spike Boersen die uit een corner vrij kon inkoppen. Het doelpunt zorgde voor een explosie van opluchting en vreugde bij Foresters, samen met het uitzinnige publiek werd de treffer gevierd. Vijf minuten later zorgde spits Hidde Postma met een goal ervoor dat er weer gefeest kon worden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Groot feest na de 2-1 van Spike Boersen. - Creative Clicks - Jill en Martijn

Stormvogels deed in de blessuretijd nog wel wat terug maar het was niet genoeg voor een gelijkspel. Door de overwinning staat Foresters met één wedstrijd minder gespeeld te hebben nog maar drie punten achter op Stormvogels. Door het significant betere doelsaldo van Foresters staan ‘de Egels’ er goed voor met het oog op het kampioenschap. Voor de resterende wedstrijden geldt dus voor Foresters dat er gewonnen moet worden.

Afbeelding
Meet, Greet & Match: VIP Heiloo gaat iets nieuws doen Nieuws 8 uur geleden
Een van de leden in actie.
Dubbele overwinning voor Double Stars Heiloo's aspiranten U15 Nieuws 11 uur geleden
Het blije team.
HSV1 kroont zich tot kampioen van de zondag 2e klasse A na glorieuze overwinning Nieuws 14 uur geleden