Deze toppers lopen de 2 kilometer.
Deze toppers lopen de 2 kilometer. Foto: aangeleverd

Zonnige 14e editie PCC Maalwaterrun 2024

Sport

HEILOO - Wat een feest op het terrein van Trias afgelopen zondag! De ca. 1000 deelnemers van de PCC Maalwaterrun gaven het uiterste om een mooie persoonlijke tijd neer te zetten. Tijdens de Run werden vijf afstanden gelopen: 1 km, 2 km, 4 km, 10 km en de Bambinirun van 300 meter voor de allerkleinsten. Met een wandeltocht (de Walk) op vier verschillende afstanden en een fietstocht (de Bike) van 28 km, was er voor deelnemers van iedere leeftijd wel iets te doen. 

De leerlingen van alle basisscholen in Heiloo renden gezamenlijk sportlessen voor hun school bij elkaar. Bij de 10 km waren Jacco Koot en Fa Adda de snelsten. Winnaars bij de 4 km waren Faas Thoes en Evy van der Steen. Bij de 2 km waren dit Jens Kok en Deanne Kramer en bij de 1 km Ibe Duin en Bo Ootjers. Voor alle uitslagen, volg de link: my.raceresult.com/285611/

Vele ouders en grootouders waren meegekomen om de renners en rennertjes aan te moedigen. Na afloop van de race konden de kinderen de resterende energie kwijt op de springkussens op het terrein. En de zon leverde een belangrijke bijdrage aan de goede sfeer!

De organisatie door Rotary Club Heiloo in samenwerking met Trias en Holland Sport verliep weer vlekkeloos. Met dank aan de vele lokale sponsors die dit evenement en de goede doelen steunen; Zomerkamp Heiloo, Timmerdorp, Sport@school en een scholenproject in Zambia. We kunnen samen terugkijken op een fantastische dag!

De lopers van de Bambini Run worden onthaald.
De 10 kilometer
Leerlingen van het PCC lopen de 4 kilometer.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant