De vlag hangt uit op de Schuine Hondsbosschelaan.
De vlag hangt uit op de Schuine Hondsbosschelaan. Foto: STiP Fotografie

Vlag leidt tot verbinding

Samen in Heiloo

HEILOO - Dat het coronavirus tot sociale verbinding leidt, blijkt aan alle kanten. Mensen helpen elkaar, steken elkaar een hart onder de riem en er ontstaan leuke initiatieven. Zo ook aan de Schuine Hondsbosschelaan in Heiloo. 

Ruth Post vertelt op Je bent Heilooër als: "Wij wonen in een leuk straatje in Heiloo met een verscheidenheid aan mensen en huizen. Gelukkig hebben we nog geen coronagevallen in onze nabije omgeving, maar iedereen merkt er toch wat van. Mensen en gezinnen komen in een sociaal isolement. Veel van ons zijn nu gedwongen thuis te werken, voor sommigen droogt het werk op, mensen krijgen geen bezoek meer. Ouderen krijgen hun kinderen niet meer over de vloer en de kinderen die hier wonen krijgen allemaal thuis les, maar zien hun vriendjes en vriendinnetjes niet meer. Vandaag hebben wij allemaal de vlag van ons werk opgehangen, of een andere ludieke vlag (de vlaggen van enkele scholen hangen er ook tussen en een pensionado vlag ??). Het lijkt zo simpel maar dit werkt zo enorm verbindend, ondanks dat we allemaal in ons eigen huisje zitten... Ook tovert het een glimlach op de gezichten van de mensen die door onze straat fietsen of lopen. Verbinding in tijden van corona... Blijf allemaal gezond mensen," zo sluit Ruth af. 

En daar kunnen wij ons als Uitkijkpost alleen meer bij aansluiten. Mocht je ook een mooi verhaal hebben, of iets anders onder de aandacht van de redactie van Uitkijkpost willen brengen, mail dan naar redactie@uitkijkpost.nl .  

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant