Afbeelding
Foto: Ilse Bloemendal

Plannen zorgvilla Westerweg

Zakelijk

HEILOO - Op het terrein van de sauna aan de Westerweg 391 in Heiloo wordt een zorgvilla gerealiseerd. De aanvrager en de architect zijn dezelfde als degenen die Craenenbroeck hebben ontwikkeld.

Voor Craenenbroeck bestaat intussen een wachtlijst en daarom is gezocht naar een nieuwe locatie. De ontwikkeling zal plaatsvinden in een driehoekig gebied, waar ook nog andere bebouwing (praktijk voor fysiotherapie) staat. Deze locatie zal in de toekomst misschien meegenomen worden.

Het plan is om het gebouw ruim 25 meter terug te plaatsen ten opzichte van de openbare weg, waardoor er ook ruimte is om een zekere schaalvergroting te realiseren.Er is gekozen voor een rechthoekig gebouw in twee lagen en een kap.

Op dit moment vindt de Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit dat er, mede vanwege de positionering van het gebouw, niet zozeer bezwaar is tegen plannen voor de grootte van het gebouw, maar dat de schaalsprong ten opzichte van de omgeving in de nu gekozen variant te groot is. De bebouwing langs het historische, doorgaande lint wordt dan verstoord.

Bron: Beatfm

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief