Wethouder Rob Opdam opent onder het toeziend oog van voorzitter Ton Verberne de padelbanen in Heiloo.
Wethouder Rob Opdam opent onder het toeziend oog van voorzitter Ton Verberne de padelbanen in Heiloo. (Foto: STiP Fotografie)

"Padelbanen een verrijking voor de club en Heiloo"

  Sport

HEILOO - Zaterdagmiddag opende wethouder Rob Opdam onder grote belangstelling de padelbanen bij Tennis Club Heiloo United. Drie banen, centraal gelegen op het tennispark, waar de club erg trots op is.

Wat is padel nu eigenlijk? Padel is een unieke racketsport met een eigen identiteit en cultuur. Padel wordt gespeeld op een padelbaan van 10x20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Padel speelt men als dubbel, 2 tegen 2. In het midden is een net en de puntentelling komt overeen met die van tennis. Padel staat voor plezier en sportiviteit voor jong en oud, man en vrouw, beginner of prof, valide of minder-valide. Om padel goed te spelen heeft iemand geduld, snelle reflexen, strategisch denken, gebruikmaken van de muren en de kracht van de tegenstander, team spirit en samenwerking nodig.

Voorzitter Ton Verberne: "Met het volgen van een clinic van één uurtje kan men al aardig een balletje slaan. De banen zijn een verrijking voor de club maar ook zeker voor Heiloo. Willem Majoor, Tennis- en Padel Totaal en bouwer van de padelbanen is erg trots op het resultaat. "Per 1 januari van dit jaar moeten padelbanen gekeurd worden. Deze banen in Heiloo behoren tot de eerste, door de KNLTB, officieel goedgekeurde banen in Nederland. Inmiddels spelen al twee padelteams  van Tennis Club Heiloo United mee in de competitie, een derde team speelt bij een andere padelbond mee.

Op 5, 6, en 7 juli worden bij Tennis Club Heiloo United de play-offs van het Nederlands Kampioenschap padel gespeeld.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten