Afbeelding

25 nieuwe judobanden bij Dojo 't Loo

Sport Heiloo

Vol spanning kwam een flink aantal judoka's van Dojo 't Loo zondag naar de dojo aan de Bergeonstraat. De afgelopen weken hadden ze extra hard getraind voor hun bandexamen. Ze moesten tijdens het examen laten zien wat ze geleerd hadden aan been-, heup- en schouderworpen, kanteltechnieken, houdgrepen en voor de hogere banden ook verwurgingen en armklemmen.

Twee judoka's moesten voor hun bruine band ook het overname kata laten zien.  Nadat alle kandidaten voor de examinatoren en natuurlijk de familieleden hadden laten zien wat ze konden, gingen de judotrainers in overleg om de resultaten te bespreken.  De spanning werd nog wat verder opgebouwd. Voorafgaand aan de uitslag werd namelijk eerst judotrainster Maaike Stevenson nog in het zonnetje gezet voor het behalen van haar 2e dangraad vorige week. Dit werd gedaan door Karin de Kimpe, het kersverse nieuwe bestuurslid, die onlangs samen met Stefanie Oosterink tot het bestuur van de Dojo 't Loo  is toegetreden. Eindelijk was het dan zover, hoofdtrainer Kars Zoon kon meedelen dat alle judoka's waren geslaagd voor hun examen. Daarna werden de diploma's en de nieuwe banden uitgereikt. Elvin Groefsema en Pablo van Ginkel kregen daarbij zelfs een extra slip uitgereikt omdat zij samen een uitmuntend examen hadden laten zien. 

Gaia van Beusekom, Maarten Roubos, Michelle en Denise Otto, Pablo van Ginkel, Bodhi Mulder, Olivier van Schaaf, Arthur Snikkenburg, Lucas Koppes, Wobbe Kruize, Koen Parlevliet, Joes Bosman, Eline vd Veen, Emile Hulsebos, Sam Nijbacker, en Joost Parlevliet slaagden voor de gele band slaagden.  Voor de oranjeband slaagden Elvin Groefsema, Tygo de Jongh, Sam van Dongen, Matt de Ruijter en Yesper Brunekreef, terwijl Hu An Tan en Otto Bosch hun nieuwe groene band mochten omknopen. Kars Kroon en Wytze Duinmeijer zijn sinds zondag de trotse bezitters van de bruine band. De foto's van de examens zijn te zien op www.dojotloo.nl

Tekst en foto aangeleverd door Dojo 't Loo

Afbeelding
Meet, Greet & Match: VIP Heiloo gaat iets nieuws doen Nieuws 17 uur geleden
Een van de leden in actie.
Dubbele overwinning voor Double Stars Heiloo's aspiranten U15 Nieuws 20 uur geleden
Het blije team.
HSV1 kroont zich tot kampioen van de zondag 2e klasse A na glorieuze overwinning Nieuws 22 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant