Bestuurslid Lotte Blesgraaf ondertekent de akte.
Bestuurslid Lotte Blesgraaf ondertekent de akte. Foto: aangeleverd

Actiegroep Red het Baafje wordt Stichting Vrienden van Heiloo

Nieuws

HEILOO - De actiegroep Red het Baafje die werd gevormd om Het Baafje te redden is op vrijdag 12 april officieel omgedoopt tot Stichting Vrienden van Heiloo. 

Stichting Vrienden van Heiloo
Het eerste doel van de Stichting Vrienden van Heiloo is het zwembad steunen in zijn voortbestaan. De stichting is op dit moment verantwoordelijk voor het verhogen van de kwaliteit, service en beleving van de bezoekers van Het Baafje. Dit wordt gerealiseerd door vrijwilligers in te zetten en evenementen te organiseren in het geliefde zwembad. Omdat de stichting altijd verder kijkt en het zwembad in de toekomst mogelijk zonder ondersteuning van de stichting kan, zijn zij niet alleen vrienden van Het Baafje, maar van heel Heiloo. Vandaar dus de naam ‘Stichting Vrienden van Heiloo’. Hierdoor kan de stichting in de toekomst eventueel ondersteuning bieden aan andere voorzieningen op het gebied van sport en cultuur.

Vrijwilligers gezocht
Maar zover is het nog niet. Kersverse bestuursleden Sander Huijser, Willemijn Vermeer en Lotte Blesgraaf gingen na de ondertekening van de akte waarmee de stichting een feit werd, vrijwel direct weer over tot actie. De samenwerking met Holland Sport, de nieuwe exploitant van het zwembad, loopt voorspoedig maar er is nog genoeg werk te verrichten. Er moeten vrijwilligers worden gevonden in de vorm van gastheren en -vrouwen voor de ondersteuning van de horeca en receptie. Ook voor het groenonderhoud wordt een beroep gedaan op vrijwilligers. Daarnaast moeten er roosters gemaakt worden en evenementen worden opgezet. Lijkt het je leuk om te helpen of ben je ondernemer en wil je de stichting sponsoren? Meld je dan aan via vrijwilligersbaafje@gmail.com

Dank
Speciale dank aan Mr. Nicolette van der Ploeg van Van Leersum en Van der Ploeg Notarissen, die zich heeft ingezet om de oprichting van de stichting, mét ANBI-status, kosteloos te realiseren. Voor het notariskantoor wordt een mooi sponsorbord opgehangen bij Het Baafje!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant