Komt u ook naar de vitaliteitsmarkt?
Komt u ook naar de vitaliteitsmarkt? Foto: aangeleverd

Vitaliteitsmarkt met fitheidstest bij het Trefpunt

Nieuws

HEILOO - Op zaterdag 20 april organiseert Stichting Trefpunt samen met Buurtzorg en de buurtsportcoaches van Heiloo een gratis Vitaliteitsmarkt inclusief een fitheidstest & Smart Floor voor 60-plussers in het Trefpunt. 

Deze dag staat in het teken van valpreventie, beweging, gezonde leefstijl, gezonde voeding, ontspanning, en nog veel meer. In samenwerking met een aantal gezondheidsinstanties waaronder Beweegzorg Noordwest, Buurtzorg, Fysiotherapie Vennewater, Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk, Fysiopartner Heiloo en de buurtsportcoaches van Heiloo wordt de check (fitheidstest + Smart Floor) uitgevoerd.

De vitaliteitscheck, die plaatsvindt van 10.00-13.00 uur, richt zich op het welzijn van senioren uit de gemeente Heiloo. Verschillende metingen worden uitgevoerd op het gebied van coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Door middel van de Smart Floor komt u te weten hoe stevig u op de been staat. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het eetpatroon, gewicht, vetpercentage en de spiermassa onder begeleiding van een diëtist. De check duurt hooguit 30 minuten en na afloop maakt elke deelnemer (indien gewenst) een persoonlijke afspraak bij de buurtsportcoaches van Heiloo om de resultaten van de fitheidstest & Smart Floor te kunnen bespreken en een beweegadvies op maat te ontvangen. 

Op de informatiemarkt vindt u organisaties die u kunnen helpen bij vitaal ouder worden. Zo zijn er o.a. gratis stoelmassages van Ellen Blokdijk en kunt u meedoen aan een lezing over het optimaliseren van uw gezondheid op celniveau. Zorgshop Heiloo, Sociaal Team Heiloo en nog meer organisaties en verenigingen zijn aanwezig. Ontdek wat er allemaal mogelijk is op het gebied van voeding, leefstijl en beweging, maar ook zaken als veiligheid in huis en valpreventie. Laat je inspireren en motiveren om bewust bezig te zijn met je gezondheid. Ouder worden doen we samen! Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar eigen vitaliteit of hoe je zo lang mogelijk vitaal blijft is van harte welkom op de Vitaliteitsmarkt in het Trefpunt.

Vitaliteitsmarkt
Zaterdag 20 april, 10.00 - 13.00 uur
Trefpunt Heiloo
Abraham du Bois-hof 2, Heiloo
Toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Trefpunt via info@trefpuntheiloo.nl of (072) 533 12 97.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant