Afbeelding
Foto: Nico Bakker

Renovatie Muziek- en Dansschool Heiloo in volle gang

Nieuws

HEILOO - Tijdens een uitgebreid persmoment werd er door wethouder Antoine Tromp en directeur Pauline Folkerts een update gegeven over de renovatie van de Muziek- en Dansschool Heiloo. Tussen de houten panelen, stenen muren en stalen constructies deden zij enthousiast hun verhaal, onder toeziend oog van aannemer, vertegenwoordigers van gemeente Heiloo en de filmende en schrijvende pers.

Multi functioneel
De aanleiding voor de grondige renovatie was de slechte staat van het oude gebouw. Het was echt noodzakelijk om het pand zowel van binnen als van buiten op te knappen.
“We hadden lekkage, het gebouw begon te verzakken, het werd gewoon een oud gebouw. We hebben toen vanaf 2011 allerlei opties bekeken. Samen met de gemeente, die is eigenaar van het gebouw, hebben we toen besloten om flink te renoveren”, zo vertelt Pauline. Maar er werd bij de plannen rekening gehouden dat het een multi functioneel gebouw moet worden. “Dus niet alleen muziek en dans, maar ook theater, toneel en musical, eigenlijk alle podiumkunsten onder één dak, waardoor je veel meer samenwerking krijgt”, zo voegt de wethouder toe. Daarom komt er naast het bestaande gebouw nog een grote zaal bij voor onder andere danslessen,  en repetities van muziekverenigingen en koren Het podium in het hart van het pand met de lesruimtes er omheen blijft.

Prachtige aanpassingen
Niet alleen de grote nieuwe zaal met eigen opgang, toilet en pantry is een schitterende uitbreiding, ook aan de entree is gedacht. Die wordt verhoogd en met een glazen wand afgescheiden van de podiumzaal, zodat geluidsoverlast sterk wordt teruggebracht. Dit geldt ook voor de opbergruimtes, ‘sluizen’ zoals de aannemer dit noemt, rondom de lesruimtes in het centrale gedeelte. Uit alles blijkt dat heel veel aandacht wordt besteed aan akoestiek en geluidsoverlast, niet alleen binnen maar ook buiten het gebouw. Slimme bouwtechnische oplossingen in combinatie met duurzame materialen en toepassingen zoals houtskeletbouw, LED verlichting en zonnepanelen.
“We hebben de architect de opdracht gegeven om veel te realiseren met een relatief krap budget. En zo te zien gaat dat aardig lukken”, aldus een enthousiaste Pauline. Uit de woorden van wethouder Tromp blijkt dat he gehele project binnen de begroting van circa 2 miljoen blijft en dat de oplevering kan plaatsvinden in de zomer, zodat het gebouw in het nieuwe schooljaar in gebruik kan worden genomen.

Nog geen interieur
“Maar we hebben niet genoeg centjes om het interieur al volledig in te richten. Vitrage en planten kunnen we pas later aanschaffen. We hebben veel geld via fondsen verworven zoals het Cultuurfonds, de Rabo en de Stichting VSBfonds voor de herinrichting. Maar er is meer nodig”, aldus Pauline. “Cultuurminnend Heiloo kan zich melden bij de directeur voor meer informatie”, voegt Antoine er rap aan toe.

Wat wordt de naam?
“Een nieuw gebouw vraagt ook om een nieuwe naam, maar die hebben we nog niet”, vertelt Pauline met grote glimlach. “Maar zeer binnenkort geven we er een klap op, dan wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de 150 inzendingen. Het is een zeer passende naam voor het gebouw waar alle podiumkunsten samenkomen, meer kan ik nog niet zeggen, hou de pers maar in de gaten”.

Openingsfeest
En dan staat niets meer in de weg om op 14 september een groot openingsfeest te organiseren met muziek en dans door heel veel verenigingen, spectaculaire acts, professionele optredens, iedereen wordt hiervoor uitgenodigd.

Tekst: Nico Bakker 

Afbeelding
Renovatie Muziek- en Dansschool Heiloo in volle gang
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Meet, Greet & Match: VIP Heiloo gaat iets nieuws doen Nieuws 7 uur geleden
Een van de leden in actie.
Dubbele overwinning voor Double Stars Heiloo's aspiranten U15 Nieuws 10 uur geleden
Het blije team.
HSV1 kroont zich tot kampioen van de zondag 2e klasse A na glorieuze overwinning Nieuws 13 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant