Op de foto van links naar rechts: Dilly van Empel, directeur Bibliotheek Heiloo, Linda Rentenaar van Bibliotheek Kennemerwaard. Els, Rosenmöller, coördinator Hospice Egmond en burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo.
Op de foto van links naar rechts: Dilly van Empel, directeur Bibliotheek Heiloo, Linda Rentenaar van Bibliotheek Kennemerwaard. Els, Rosenmöller, coördinator Hospice Egmond en burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo. Foto: aangeleverde foto.

Naar het huisje in de duinen’ nu in alle Nederlandse bibliotheken

Nieuws

HEILOO - Het was een klein, maar feestelijk moment in Bibliotheek Heiloo, maandag 8 april jl. Het geheel uitverkochte boek ‘Naar het huisje in de duinen’, geschreven en in eigen beheer uitgegeven door de Heiloose auteur Kees Hoope is opgenomen in de Nederlandse collectie uit te lenen boeken. De directies van zowel de Bibliotheek Heiloo als van de Bibliotheek Kennemerwaard ontvingen ieder een exemplaar ten behoeve van het algemene lezerspubliek.

Vorig jaar zomer kwam het boek uit. Hospice Egmond ontving toen een exemplaar van het boek en een royale cheque van € 4000, de opbrengst van de verkoop van de gehele oplage van 1500 exemplaren. Het boek werd met veel enthousiasme ontvangen, niet in het minst bij de gasten, het bestuur en de vrijwilligers van het Hospice. De vraag tot het uitlenen kwam op.

De bibliotheken beschikten niet over dit kloeke boekwerk en zo ontstond het idee het exemplaar dat het hospice kreeg uit te lenen. Men tikte nog een exemplaar op de kop en besloot de twee boeken via de bibliotheken bereikbaar te maken voor alle inwoners van de directe omgeving van het hospice: de Egmonden en Heiloo.

De burgemeester van Heiloo werd gevraagd om als symbool voor die uiteindelijke doelgroep de boeken officieel in ontvangst te nemen, maar ook weer door te geven aan de bibliotheken.

Zogezegd, zo gedaan. In aanwezigheid van de Heiloose auteur vond de overdacht plaats. Voor Hospice Egmond vooral een blijk van haar nauwe verbondenheid met de Egmonden en met Heiloo. Uit deze gemeenschappen komen de meeste bestuurders én vrijwilligers van het hospice.

‘Naar het huisje in de duinen’ handelt over het belangwekkend aspect van de cultuurhistorie van de Wimmenummerduinen: hoe hier vakantiehuisjes voor ‘de gewone man’ en hun gezinnen gerealiseerd werden.

Afbeelding
Afbeelding
Meet, Greet & Match: VIP Heiloo gaat iets nieuws doen Nieuws 10 uur geleden
Een van de leden in actie.
Dubbele overwinning voor Double Stars Heiloo's aspiranten U15 Nieuws 14 uur geleden
Het blije team.
HSV1 kroont zich tot kampioen van de zondag 2e klasse A na glorieuze overwinning Nieuws 16 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant