Claudia (l) en Karin (r) testen de stoep.
Claudia (l) en Karin (r) testen de stoep. Foto: aangeleverd

Help jij ook mee om Heiloo goed begaanbaar te houden?

Nieuws

HEILOO - “Als cliëntondersteuner kom ik regelmatig bij ouderen thuis die na een valpartij meer hulpbehoevend zijn dan daarvoor”, vertelt Karin van Kersbergen van het Trefpunt Heiloo. “Vaak zijn ze gevallen buiten op straat, doordat ze net die ene schuine stoeptegel hebben gemist of omdat ze uit moeten wijken voor een overhangende heg of tak.” 

Inwoners van Heiloo kunnen helpen om de stoepen begaanbaar te houden voor bewoners die slecht ter been zijn, achter een rollator lopen of bijvoorbeeld slechtziend zijn. Loop eens langs je eigen huis. Hangen er struiken over de stoep waardoor het pad smal is geworden, steekt er een tak uit waardoor mensen moeten bukken? Haal dit dan weg.

Attendeer ook je buren op het overtollige groen of organiseer bijvoorbeeld met elkaar een ‘stoepen vrij ochtend’, gezellig met koffie en taart na afloop. 


Vind je het lastig om de ander aan te spreken omdat je de persoon niet kent, dan kan je een gratis kaart ophalen bij het Trefpunt en deze bij het adres in de bus gooien om ze zo te attenderen op de belemmeringen op de stoep. Op de kaart wordt vriendelijk uitgelegd waarom het belangrijk is om de stoepen vrij te houden én er hangt ook nog een leuke attentie aan als blijk van waardering.


Voor meer informatie over deze actie kan je contact opnemen met het Trefpunt (072-5331297) of info@trefpuntheiloo.nl

Afbeelding
Meet, Greet & Match: VIP Heiloo gaat iets nieuws doen Nieuws 9 uur geleden
Een van de leden in actie.
Dubbele overwinning voor Double Stars Heiloo's aspiranten U15 Nieuws 12 uur geleden
Het blije team.
HSV1 kroont zich tot kampioen van de zondag 2e klasse A na glorieuze overwinning Nieuws 14 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant